Hellerup Øjenklinik

Aurehøjvej 2, 2900 Hellerup

Telefon
39 61 23 00

RLE – operation for alderssyn

Overvejer du RLE operation for brillefrihed?

Hvis du er træt af at bruge briller og/eller kontaktlinser, er løsningen måske en RLE operation. Hvis du er interesseret i brillefrihed, kan du herunder læse mere om dine muligheder med en RLE operation i Hellerup Øjenklinik.

Få et klart syn på flere afstande med RLE operation og Zeiss AT LISA trifokal
Nyt syn med nye linser

RLE er en forkortelse for Refractive Lens Exchange – en operation der giver dig mulighed for igen at leve et aktivt brillefrit liv. Indgrebet ved RLE er det samme som ved en operation for grå stær, men ved RLE indopereres speciallinser, også kaldet premium linser, skræddersyet til dine øjne og behov. En RLE øjenoperation giver dig mulighed for at se skarpt uden briller på én eller flere afstande. RLE operation henvender sig typisk til personer, der er over 45 år og som ønsker brillefrihed.

Ved RLE indopereres premium linser skræddersyet til dine øjne

Premium linser fra Carl Zeiss

I Hellerup Øjenklinik bruger vi linser fra Carl Zeiss. Der findes her to typer multifokale linser, nemlig Zeiss AT LARA og Zeiss AT LISA. Hvilken type linse vi anbefaler afhænger af den enkeltes ønsker/behov og vil blive afgjort ved en grundig forundersøgelse.

Zeiss AT LISA trifokal linseEr jeg egnet til RLE operation?

Du er som udgangspunkt egnet til en RLE operation, hvis du opfylder følgende kriterier:

  1. Du skal være over 45 år
  2. Du skal have raske øjne
  3. Du skal have et ønske om at være fri for briller
  4. Du skal være indstillet på at begge øjne skal opereres
Hvad kan jeg forvente af en RLE operation?

Operationen, som tager omkring 20 minutter, er helt smertefri, og foregår i lokalbedøvelse med øjendråber. I Hellerup Øjenklinik opererer vi, af hensyn til sikkerhed og præcision, kun ét øje ad gangen. Risikoen er lille og i øvrigt den samme som ved behandlingen af grå stær. Studier fra USA har vist, at 80% af de patienter der får lavet RLE med trifokale linser bliver helt fri for briller, og 94% er tilfredse med resultatet af operationen.

Læs avis og se på iPad uden briller
Hvad koster en RLE operation?

Indledende konsultation foretages omkostningsfrit. Fuld forundersøgelse inklusiv udmålinger koster 2000 kr.  Premium behandlinger udføres privat eller med tilskud fra sundhedsforsikring. Et helt behandlingsforløb koster i alt 48.000 kroner. Finansiering tilbydes. Læs desuden mere om dækning ved operation på Sygeforsikringen “danmarks” hjemmeside. Spørg også gerne om priser samt muligheden for dækning/tilskud i forbindelse med konsultation.

Kontakt os angående RLE operation

I Hellerup Øjenklinik bliver du mødt af vores team af dygtige specialister. Vi sætter en ære i at give dig individualiseret rådgivning og kvalificeret behandling i trygge rammer.

Hvis du overvejer RLE operation, kan du bestille tid til en gratis konsultation eller stille spørgsmål til behandlingen, via kontaktformularen her på siden. Du kan også ringe til os vedrørende brillefrihed på telefon 73 70 76 22, hvor en af vores specialiserede optikere sidder klar til at besvare dine spørgsmål.

se animeret video af en RLE

læs mere om grå stær operation

læs mere om brillefrihed

tilbage til forside