Hellerup Øjenklinik

Aurehøjvej 2, 2900 Hellerup

Telefon
39 61 23 00

Brillefrihed

Overvejer du brillefrihed?

Hvis du overvejer brillefrihed, kan du herunder læse mere om dine muligheder for behandling med nye linser. Vidste du for eksempel, at man i dag kan opnå brillefrihed, uanset om man er 30 år, 50 år eller 75 år? I Hellerup Øjenklinik bliver du mødt af vores team af dygtige specialister. Vi sætter en ære i at give dig individualiseret rådgivning og kvalificeret behandling for brillefrihed i trygge rammer.

Hvad tilbyder vi?

Konsultation – Har jeg mulighed for at opnå brillefrihed ved behandling med nye linser?

ICL kontaktlinse – Reversibel og skånsom behandling for brillefrihed til dig som er mellem 30 og 45 år. Et godt alternativ til laserbehandling af hornhinden. Læs mere

RLE operation – Velegnet hvis du er over 45 år og vil undgå briller eller kontaktlinser. Hvis du vælger RLE med Zeiss AT LISA trifokale linser, får du samtidigt mulighed for at slippe af med læsebrillen. Læs mere

AO tillægslinser – Hvis du er tidligere grå stær opereret og nu ønsker at blive brillefri. Læs mere

Brillefrihed - oplevelsen af alderssyn og grå stær

Hvad siger vores patienter?

“Nu kan jeg se alle farver igen, da jeg er billedkunstner er det klart en fordel, samtidig fik jeg korrigeret et par meget generende bygningsfejl. Der var ultrakort ventetid, udsøgt venlig og hjælpsom behandling fra alle på klinikken, den kan stærkt anbefales.”

H Stjer, Snekkersten

læs flere anmeldelser her

Bestil tid

Bestil tid til en gratis konsultation eller stil dine spørgsmål via formularen her på siden

Se en animeret video af placeringen af en Zeiss trifokal linse ved RLE

I Hellerup Øjenklik bruger vi Zeiss trifokale linser. I video sekvensen vises placeringen og funktionen af en AT LISA trifokal linse fra Zeiss. Den trifokale linse kan med sin avancerede optik give klart syn på flere afstande.

Du kan læse mere om vores RLE operation her

 Spørgsmål og svar – vigtige forkortelser og begreber

Hvad er refraktiv behandling?

Ved refraktiv kirurgi optimeres synet, så man bedre kan se uden briller. Hvis du er under 45 år, er det normalt at lave laserbehandling af hornhinden eller en ICL (se nedenfor). Efter 45 års alderen, hvor den naturlige linses funktion forringes, er udskiftning af linsen ofte den foretrukne løsning.

Hvad betyder RLE?

Linseoperation. RLE er en forkortelse af “refractive lens exchange” eller på dansk “refraktiv linse udskiftning”. Linsen udskiftes for at optimere synet, så man ser bedre uden briller.

Hvad er AO (Add-On) linser?

Er en tillægslinse, der placeres foran en anden linse. Bruges typisk hos personer, som allerede er grå stær opereret, for derigennem opnå større grad af brillefrihed.

Hvad er en Intraocular Contact Lens (ICL)

Er en type linse, som placeres i øjet foran den naturlige linse, for at give brillefrihed på afstand og samtidig bibeholde den naturlige linses evne til at indstille sig. Behandlingen er reversibel og har en række fordele sammenlignet med for eksempel laserbehandling af hornhinden.

Spørgsmål og svar – om synsfejl og brillefrihed

Hvad er gammelmandssyn, også kaldet alderssyn (eller presbyopi)? 

Gammelmandssyn giver ofte synsforringelser flere år før, der udvikles grå stær. Efter 40-års-alderen bliver linserne mindre fleksible og dermed dårligere til at tilpasse sig og fokusere på genstande på forskellig afstand. Især bliver genstande, der er tæt på, stadigt vanskeligere at se tydeligt. Typiske tegn på gammelmandssyn er behov for læsebriller eller briller med glidende overgang,  problemer med opgaver inden for kort afstand, som f.eks. at læse, samt at genstande skal holdes på længere afstand, for at man kan se dem tydeligt .

Hvad er nærsynethed (myopi)?

Personer, der er nærsynede, er i stand til at fokusere på genstande, der er tæt på, men ikke dem, der er længere væk.

Hvad er langsynethed (hypermetropi)?

Omvendt kan personer, der er ramt af langsynethed,  bedst fokusere klart på genstande, der er længere væk, men har vanskeligt ved at se dem, der er tæt på.

Hvad er bygningsfejl (astigmatisme) ?

En bygningsfejl kan forekomme, når hornhinden har en oval form, hvilket får lysets stråler til at fokusere på mere end ét punkt. Resultatet er, at synet bliver sløret eller forvrænget på flere afstande.

Spørgsmål og svar – om linsetyper og brillefrihed

Hvad er IntraOkulære Linser (IOL) ?

Er en samlet betegnelse for linser, som sættes ind i øjet. Til forskel fra for eksempel kontaktlinser som placeres på øjets overflade.

Hvad er monofokale linser (IOL)?

Linser med ét fokuspunkt til langt ELLER kort syn

Hvad er bifokale linser (IOL)?

Linser med to fokuspunkter til kort OG langt syn

Hvad er trifokale linser (IOL)?

Linser med tre fokuspunkter til kort, mellemlangt OG langt syn.  Zeiss AT LISA er en trifokal linse.

Hvad er Extended Depth of Focus (EDOF) linser ?

Linser med øget dybdeskaphed og højt kontrastsyn. Designet til at give klart syn på afstand og mellemafstand. Zeiss AT LARA og AMO Symfony er EDOF linser.

Hvad er monovision?

Når det ene øje korrigeres til at kunne se på afstand og det andet øje til at kunne se tæt på.

Hvad er asfæriske linser ?

Linser som er designet til at forbedre kontrastsynet sammenlignet med sfæriske linser.

Hvad er toriske linser ?

Linser designet til korrektion af bygningsfejl.

Hvad er en intraokulær linse (IOL) lavet af?

En typisk intraokulær linse er normalt fremstillet af et blødt, syntetisk, klart og biokompatibelt materiale og måler ca. 11 mm i diameter. Optikkens tykkelse kan variere, afhængigt af linsens styrke. Linsens korrigerende styrke beregnes individuelt for hvert øje og kan være forskellig for de to øjne.

Hvor længe holder behandlingen?

De nye linser slides ikke og kan forventes at holde hele livet.

Priser

Konsultation foretages omkostningsfrit. Premium behandlinger udføres privat eller med tilskud fra sundhedsforsikring. Priser fra 14.000-24.000 kr. pr. øje. Læs desuden mere om dækning ved operation på Sygeforsikringen “danmarks” hjemmeside. Spørg også gerne om priser samt muligheden for dækning/tilskud i forbindelse med konsultation.

Bestil tid

Bestil tid til en gratis konsultation eller stil dine spørgsmål via formularen her på siden

læs mere om RLE operation

læs mere om grå stær operation

tilbage til forside

Zeiss AT LISA Trifokal IOL giver høj grad af brillefrihed